Jump to content

Tavuk Suyuna Çorba


Sidre

Önerilen Mesajlar

568767130372.jpg?569224942872

 

4 litre su + 1 çay bardağı su

2 adet kemikli tavuk budu

1 adet büyük boy soğan

1 adet limonun suyu

1 adet yumurta

3 çorba kaşığı mısır nişastası

2 tatlı kaşığı tuz

2 adet çarliston biber

1 avuç arpa şehriye

 

Maydanoz suyu, soğanı ve tuzu tencereye koyun. Kaynadıktan sonra tavuk butlarını atın. Etler kemiklerinden ayrılana dek iyice pişirin. Tel süzgeçten geçirin. Tavukları bir tabağa çıkarın ve lif lif ayırın. Limon suyunu, yumurtayı, nişastayı mikserde iyice çırpın. 1 çay bardağı su ilavesi ile akıcı bir hale getirin. Tenceredeki tavuk suyunun içine ince ince biberi doğrayın. Arpa şehriyeyi ilave edin. Şehriye piştikten sonra, çorbanın ılınmasını bekleyin. Ilınınca mikserle çırptığınız malzemeyi tel süzgeçten geçirerek tencereye ekleyin. Bu sırada karıştırma işlemini hiç bırakmayın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Tavuk etini katın. Ateşin altını kapatın, maydanozla süsleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...