Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2012 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil erik 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı su Tuz, karabiber, nane Tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip rengi dönen kadar kavurun. Tavuk suyu ve suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca erikleri içine atın. Tuz, karabiber ve nane ekleyin. 5 dakika haşlayın ve içinden 7-8 adet eriği kenara ayırın. Çorbayı 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra blenderden geçirip kaselere alın. Üzerine ayırdığınız erikleri ekleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Melâl Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Bugün tvde erik tava isimli yöresel bir yemek gördüm. Onda da aynen böyle yesil erik kullanilmisti. Bana yabanci bir tad ama cok merak ettim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sidre Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Erik yemeklerde çok kullanılıyor ama hiç denemedim merak ediyorum doğrusu tadını.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Melâl Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Antep yöresine özel bir lezzet sanirim ve eminim cok güzeldir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Microp Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Güzel görünüyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.