Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 2 adet haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz, karabiber Aldığı kadar un 4 su bardağı et suyu 1 su bardağı haşlanmış nohut Terbiyesi için: Yarım kg yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için: 1’er tatlı kaşığı haspir (aspir) ve sıvıyağ Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 5 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgaha alın. Hamurları yuvarlayarak kalem kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra verev şekilde küçük küçük kesin. Et suyunu tencereye alın. Üzerine haşlanmış nohudu ilave edin. Et suyu kaynayınca, hazırladığınız hamurları ekleyin. Hamurlar su yüzüne çıkmaya başlayınca ocağın altını iyice kısın. Terbiyeyi hazırlamak için, derin bir kasede yoğurt, yumurta ve tereyağını çırpma teli ile iyice çırpın. Çorba suyundan 2-3 çorba kaşığı alıp, kasedeki yoğurda azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Haspiri sıvıyağda hafifçe kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.