Jump to content

Peynirli Kereviz Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

409810822542.jpg?410524558838

 

2 adet kereviz

1 adet limonun suyu

5 çorba kaşığı silme tereyağı

2 adet soğan

6 su bardağı et suyu ya da su

2 adet yumurtanın sarısı

1 paket krema

150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri

6 dilim ekmek, tuz, karabiber

 

Kerevizleri soyup üzerlerine limon suyu dökün ve 5 dakika bekletin. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine küp doğradığınız soğanları ve kerevizleri ekleyin. Birlikte soteleyip et suyunu ilave edin ve 40 dakika orta ateşte pişirin. Ilındıktan sonra blenderden geçirin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve kremayı köpük köpük olana kadar çırpın. Kaşar peynirinin yarısını üzerine ilave edin. Karışımı tencereye ekleyip pişirmeye devam edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ekmek dilimlerini kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Kalan tereyağını ekmeklere sürün. Ayırdığınız kaşar peynirini de ekmeklerin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar tutun. Çıkardıktan sonra küp doğrayıp çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...