Jump to content

Sıkıcık (Kütahya)


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

513836112208.jpg?514670465848

 

1 su bardağı köftelik bulgur

1 çay bardağı sıcak su

3 çorba kaşığı tarhana

2 çorba kaşığı nane

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı karabiber

2 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

3 su bardağı et suyu, tuz

Üzerine: Sarmısaklı yoğurt, nane

 

Bulguru yıkayıp, suyunu süzün. Derin bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu koyun. Bulgurların şişmesi için üzerini bir kapakla örtün. Suyunu çekince tarhana, tuz, karabiber, nane ve 1 çorba kaşığı un ilave edin. Yoğurup fındık iriliğinde parçalar koparın. Yuvarlayarak unlayın. Başka bir tencerede, küçük doğranmış soğanları salça ile birlikte yağda kavurun. Et suyunu ilave edip, kaynayınca bulgur köftelerini atın. İyice haşlanınca, servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve nane ekleyin (dilerseniz çok az yağda pulbiber yakıp ekleyebilirsiniz). Sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...