Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 1 adet derisi alınmış tavuk budu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 adet ince kıyılmış taze soğan Yarımşar çay bardağı mısır ve bezelye 1 adet rendelenmiş havuç 1 çorba kaşığı hindistancevizi 1’er tatlı kaşığı kekik, kimyon, nane 1’er çay kaşığı zencefil ve kişniş 2 çorba kaşığı galeta unu Yarım limonun suyu 3 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı su 2 çorba kaşığı mısır unu (3 çorba kaşığı suda açın) 2 çorba kaşığı labne peyniri Tuz, karabiber Üzerine: 1 tatlı kaşığı tereyağı, simit Öncelikle tavuğu haşlayın ve elinizle didikleyip bir kenara alın. Sıvıyağda taze soğanı kavurup içine mısır, bezelye, havuç, hindistancevizi, kekik, kimyon, nane, zencefil, kişniş, galeta unu, limon suyu, su ve tavuk suyunu katarken bir yandan da çorbayı karıştırın. Kaynadıktan sonra mısır ununu ilave ederken diğer taraftan da topaklanmaması için karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Labne peynirini katın ve ocağın altını kapatın. Diğer tarafta tereyağında küp doğranmış simiti kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.