Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 12, 2012 1 paket hazır Çin eriştesi 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet kıyılmış soğan 2 adet küp doğranmış havuç 1 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil 2 adet kıyılmış sarmısak 2 çay bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı soya sosu 1 adet jülyen doğranmış bonfile 1 su bardağı dilimlenmiş mantar 1 su bardağı bezelye veya börülce 1’er çay kaşığı susam yağı ve pirinç sirkesi Yarım çay kaşığı pulbiber Üzerine: 2 dal kıyılmış taze soğan Yarım demet su teresi Erişteyi geniş bir tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bu şekilde dinlendirip, suyunu süzün. Sıvıyağı wok'ta ısıtıp, soğan ve havucu ekleyin. Yüksek ateşte, tavayı sallayarak 3 dakika pişirin. Zencefil ve sarmısağı ilave edip, aynı şekilde 30 saniye pişirin. Tavuk suyu, 1 su bardağı su ve soya sosunu sırayla ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp 2 dakika pişirin. Daha sonra bonfile ve mantarı ilave edip pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 2 dakika dinlendirin. Bezelyeyi ekleyin ve yine kapağını kapatıp 3 dakika dinlendirin. Susam yağı, pirinç sirkesi ve pulbiber ilave edin. Servis kaselerine alıp, üzerine taze soğan ve elle parçalanmış su teresi serpin. Sıcak olarak servis yapın. Pirinç sirkesi: Keskin ve sert bir tada sahip pirinç sirkesi, Çin ve Japonya'da yaygın olarak kullanılır. Pirinç sirkesini büyük marketlerden temin edebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DENIZKIZI Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 2012 görüntü müthiş ama yapmaya üşenirim.cok lezzetli birseye benzıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.