güley Oluşturma zamanı: Kasım 13, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 13, 2012 Terbiyeli Kerevizli Yer Elması Tarifi Resimli MALZEMELER: ½ kg yer elması ½ kg kereviz 2 adet patates 2 adet havuç 1 adet soğan ½ demet dereotu ½ çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz zeytinyağı Terbiyesi için: 1 adet yumurta 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı un YAPILIŞI: ½ kg yer elması, ½ kg kereviz, 2 adet patates soyulur ve soyulan malzemeler kararmaması için su dolu kaba bırakılır. 2 adet havuç traşlanır, halka halka soyulur. Her malzemenin eşit büyüklükte olması gerekmektedir. Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. 1 adet soğan piyazlık doğranır ve 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Kavrulmakta soğanlara sırasıyla havuçlar, patatesler, yer elmaları ve kerevizler eklenir. 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir ve kısa bir süre kaynatılır. ½ çay bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve kaynadıktan sonra altı kısılan yemeğe ilave edilir. Terbiye için 1 adet limon sıkılır. Limonun suyuna 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı un ilave edilerek çırpılır. Terbiye yemeğe ilave edilir. Servis sırasında üzeri ince ince kıyılmış dereotuyla süslenir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.