Jump to content

Terbiyeli Kerevizli Yer Elması Tarifi


güley
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Terbiyeli Kerevizli Yer Elması Tarifi Resimli

MALZEMELER:

½ kg yer elması

½ kg kereviz

2 adet patates

2 adet havuç

1 adet soğan

½ demet dereotu

½ çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

zeytinyağı

Terbiyesi için:

1 adet yumurta

1 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:

½ kg yer elması, ½ kg kereviz, 2 adet patates soyulur ve soyulan malzemeler kararmaması için su dolu kaba bırakılır.

Terbiyeli-Kerevizli-Yer-Elmas%C4%B1-350x200.jpg2 adet havuç traşlanır, halka halka soyulur. Her malzemenin eşit büyüklükte olması gerekmektedir.

Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. 1 adet soğan piyazlık doğranır ve 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Kavrulmakta soğanlara sırasıyla havuçlar, patatesler, yer elmaları ve kerevizler eklenir.

2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir ve kısa bir süre kaynatılır.

½ çay bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve kaynadıktan sonra altı kısılan yemeğe ilave edilir. Terbiye için 1 adet limon sıkılır.

Limonun suyuna 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı un ilave edilerek çırpılır. Terbiye yemeğe ilave edilir.

Servis sırasında üzeri ince ince kıyılmış dereotuyla süslenir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...