Jump to content

Börülceli Tarhana Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

433004086188.jpg?433213440872121114120201

 

1 çay bardağı kuru börülce

6 çorba kaşığı ev tarhanası

3-4 diş sarmısak

1 adet domates

1 çorba kaşığı biber salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar su, tuz, karabiber

 

Üzeri için: Kıyılmış fesleğen

 

Börülceyi 8 saat öncesinden ıslatıp, suyunu süzün. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip haşlayın. Ayrı bir tencerede bütün sarmısak, küp doğranmış domates ve biber salçasını zeytinyağında kavurun. Tarhana ilave edip, 2 dakika daha kavurun. Önce börülce suyunu, ardından börülceyi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiber ilave edin. Fesleğen yaprağı serpiştirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...