Jump to content

Kuzukulağı Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

534541716839.jpg?534686174691121113025108

 

250 gram kuzukulağı

5 su bardağı su

3-4 çorba kaşığı süzme yoğurt

Tuz

 

Üzerine:

1 tatlı kaşığı tereyağı, toz kırmızıbiber

2-3 dilim kepek ekmeği

 

Yıkanmış kuzukulağını süzgece alın. İyice süzüldükten sonra saplarını kesip, yapraklarını ince kıyın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Tuz ekledikten sonra kuzukulağını ilave edin. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Süzme yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurda katın ve tekrar çırpın. Daha sonra çorbaya ilave edin ve karıştırın. Üzeri için bir tavaya aldığınız tereyağında toz kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Kepek ekmeği dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Çorbayla birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kuzukulağı Çorbası...

      Kuzukulağı Çorbası     Malzemeler   1 demet kuzu kulağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 2 adet orta boy patates 4 su bardağı tavuk ya da sebze suyu 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema Tuz ve karabiber   Yapılışı   Kuzukulağı yapraklarını yıkayıp kuruttuktan sonra şeritler halinde kesin. Tencereye tereyağını ilave edip ısıtın. Tereyağı eridiğinde, ince kıyılmış soğanı ekleyin. Soğanı yaklaşık 20 dakika kadar çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişiri

      , Yer: Çorbalar

    • Bademli Kuzukulağı Çorbası

      1 demet kuzukulağı otu 2 çay kaşığı un 1 çay bardağı kavrulmuş badem 1 soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 su bardağı süt 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı krema Tuz Karabiber   Bademli kuzukulağı çorbası: Zeytinyağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar pembeleşince unu ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyip unun topaklanmasını önlemek için çırpma teli ile karış

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...