Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 250 gram aşurelik buğday 10 su bardağı et suyu 2 parça damla sakızı 500 gram süzme yoğurt 6 tatlı kaşığı nişasta 2 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz 2-3 dal nane Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, et suyunda haşlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızı ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süzme yoğurdu biraz et suyuyla açıp, çorbaya ekleyin. Nişasta ve yumurta sarısı ilave edip, çırpın. Yeniden ocağa oturtup, 3 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp nane ile servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.