Jump to content

Balkabaklı Karalahana Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

445660956423.jpg?447204065521

 

1 demet karalahana

1 su bardağı kurufasulye

Yarım su bardağı yarma mısır

1 dilim balkabağı

1 adet kesmeşeker

2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz

 

Kurufasülye ve mısır yarmasını birlikte suda 6 saat ıslatın. Suyunu süzmeden bir tencereye alın. Üzerine biraz daha su ekleyerek pişmeye bırakın. Diğer taraftan ayrı bir kapta balkabağını 3-4 su bardağı su ile haşlayın. Süzüp püre haline getirin. Karalahanayı yıkayıp ince ince doğrayın ve fasulyeli mısırın üzerine ilave edin. Püre halindeki balkabağını da ekleyip lahanalar yumuşayana kadar gerekirse su ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ekleyip, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...