Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 1 demet karalahana 1 su bardağı kurufasulye Yarım su bardağı yarma mısır 1 dilim balkabağı 1 adet kesmeşeker 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz Kurufasülye ve mısır yarmasını birlikte suda 6 saat ıslatın. Suyunu süzmeden bir tencereye alın. Üzerine biraz daha su ekleyerek pişmeye bırakın. Diğer taraftan ayrı bir kapta balkabağını 3-4 su bardağı su ile haşlayın. Süzüp püre haline getirin. Karalahanayı yıkayıp ince ince doğrayın ve fasulyeli mısırın üzerine ilave edin. Püre halindeki balkabağını da ekleyip lahanalar yumuşayana kadar gerekirse su ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ekleyip, servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.