Jump to content

Karidesli ve Kurutulmuş Domatesli Enginar Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

570255562500.jpg?571027437500

 

10 adet konserve enginar kalbi

200 gram dondurulmuş karides

2 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı su

10 adet kurutulmuş domates

2 çorba kaşığı kuşüzümü

2-3 dal fesleğen

Tuz, karabiber, pulbiber

 

Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Karidesi buzdolabının alt gözünde çözdürün. Tereyağını bir tavaya alıp karidesi üzerine ekleyin. Karabiber ve pulbiber serpip, 1-2 dakika sote edin. İkiye bölünmüş enginar kalbi ve kurutulmuş domatesi de ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Tenceredeki su kaynayınca, karidesli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve kuşüzümü lave edin. Orta ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...