Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 500 gram dut yaprağı 250 gram köftelik kıyma 1 adet soğan 2 adet sarmısak Yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz Dut yapraklarını kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp, soğuk su dolu başka bir kaba alın. Ayrı bir yerde kıyma, kıyılmış soğan, sarmısak, domates-biber salçası, nar ekşisi, yarım çay bardağı sıvıyağ, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Üzerine pirinç ekleyip harmanlayın. Dut yapraklarının suyunu iyice süzdürüp, ortalarına harç koyun. Asma yaprağı sarar gibi sarıp tencereye dizin. Kalan sıvıyağ ve limon suyunu karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Ağır ateşte, kontrol ederek pişirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.