Jump to content

Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

539264763848.jpg?539685693266

 

İki buçuk kg kuzu incik

Yarım kg arpacık soğan

Yarım su bardağı sarmısak

Yeteri kadar zeytinyağı

2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı

1 adet çubuk tarçın

1 adet taze zencefil soğanı

6 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Yarım çay kaşığı lif safran

10-15 adet kuru erik

400 gram kuru incir

10 su bardağı et suyu

3 çorba kaşığı tozşeker

Yarım çorba kaşığı deniz tuzu

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı zencefil

1 çorba kaşığı susam tohumu

 

Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...