Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 14, 2012 İki buçuk kg kuzu incik Yarım kg arpacık soğan Yarım su bardağı sarmısak Yeteri kadar zeytinyağı 2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı 1 adet çubuk tarçın 1 adet taze zencefil soğanı 6 çay kaşığı kırmızı tozbiber Yarım çay kaşığı lif safran 10-15 adet kuru erik 400 gram kuru incir 10 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı tozşeker Yarım çorba kaşığı deniz tuzu 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı zencefil 1 çorba kaşığı susam tohumu Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.