Jump to content

Kirazlı Pastacıklar


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

519388553465.jpg?519532075305121112022553

 

100 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz

1 kg un

6 çorba kaşığı tozşeker

50 gram süt tozu

650 gram tereyağı

50 gram yaş maya

3 adet yumurta

Yeteri kadar su

1 tatlı kaşığı tuz

 

Krema için:

200 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz

1 kg süt

Bir buçuk su bardağı+1 çorba

kaşığı tozşeker

1 su bardağı un

200 gram tereyağı

 

Üzeri için:

1 adet yaprak jelatin

Bir buçuk çorba kaşığı soğuk su

 

Un, tozşeker, süt tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. 100 gram tereyağı, maya ve yumurta ekleyin. Yeteri kadar su ilave edip, yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru top haline getirip, 1 saat dinlendirin. Merdane yardımıyla açıp, ortasına kalan 550 gram tereyağını hafif yayarak yerleştirin. Hamurun kenarlarını ortada katlayıp zarf şekli elde edin. Yeniden açıp, hamurun kenarlarını yine ortada katlayın, aynı şekilde zarf elde edin. 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Katlama ve dinlendirme işlemini 3 kez daha tekrarlayın. Krema için süt ve tozşekeri kaynatın. Un ekleyip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp, tereyağı, kıyılmış kiraz ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tezgahın üzerine açın. Üzerine soğuyan kremayı sürün. Hamurun iki tarafından ortaya doğru katlayarak sarın. Dilimleyip, fırın tepsisine yerleştirin. Orta gözlerine kiraz yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Üzeri için jelatini suda eritin. Fırça yardımıyla pastacıkların üzerlerine sürün. Jelatin donduktan sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kirazlı Brownie Pastacıklar

      Kek için 56 gr bitter çikolata 220 gr toz şeker 170 gr tereyağı (oda ısısında) 3 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 170 gr un 65 gr kakao 1,5 su bardağı çekirdeksiz kiraz üzeri için 150 gr sütlü çikolata 500 ml krema Kiraz   Kirazlı brownie pastacıklar: çikolatayı benmari usulü eritin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. 33 cm x 22 cm ölçülerinde fırın kabına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyerek çı

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...