Jump to content

Çilekli Kağıt Helva Pastası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

411581405369.jpg?411723835195121106112612

 

500 gram çilek

2 adet kağıt helva

8-10 adet vişne

1 su bardağı tozşeker

2 su bardağı süzme yoğurt

1 su bardağı krema

2 paket çilekli jöle

 

Süslemek için:

Çilek

 

Çileklerin yarısını küp doğrayın. Diğer yarısını vişne ve tozşekerle birlikte blenderden geçirip, yoğurtla karıştırın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip, dinlendirin. Kremayı sertleşene dek mikserle çırpın. Jöleleri üzerindeki tarife göre hazırlayın. 10-15 dakika ara ara karıştırarak katılaştırmadan soğutun. Kağıt helva çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kaplayın. 1 adet kağıt helvayı yerleştirin. Vişneli karışım, jöle ve kremayı karıştırın. Doğranmış çilekleri ekleyip, yeniden karıştırın. Bu karışımın yarısını kağıt helvanın üzerine yayın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip 35-40 dakika, hafif kıvam alana dek dinlendirin. Buzdolabından alın ve üzerine ikinci kağıt helvayı yerleştirip, kalan karışımı yayın. İyice donana dek buzdolabında dinlendirin. Çilekle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...