Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Arnavut böreği malzemeleri - 1 kg milföy hamuru - 1 adet böreklik yufka - 2 yumurta - 1 şişe maden suyu - 1 fincan sıvı yağ Arnavut böreği iç malzemesi - Yarım kg pırasa - 1 fincan sıvı yağ - 1 kaşık salça - Yarım su bardağı su - Tuz NOT: Siz iç malzemeyi dilediğiniz şeyle hazırlayabilirsiniz. Arnavut böreği yapılışı : Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkıcak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz. İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizide üstelerine gelicek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz. Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.