Jump to content

Şerbetli Kalp Pasta


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

430569147027.jpg?431326197657

 

Keki için:

5 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı tozşeker

4 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

 

Şerbeti için:

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Kreması için:

1 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı tozşeker

Bir buçuk su bardağı süt

Yarım paket vanilya

 

Süslemek için:

2-3 çorba kaşığı rendelenmiş

bitter çikolata

8-10 adet kiraz şekerlemesi

 

Kek için, yumurtaları çukur cam bir kasede çırpın. Üzerine, yoğurt, kakao ve tozşeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin. Derince ve kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Çikolata parçaları ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...