Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 600 gram orta boy karides Yeteri kadar su Yarım çorba kaşığı sirke Yarım demet maydanozun sap kısımları 2 adet havuç 1 adet küçük boy kereviz 8 adet arpacık soğan 5 dal taze soğan 2 diş sarmısak Tuz, karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Üzerine: Dereotu ve limon dilimleri Karidesleri bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, sirke ve maydanoz sapı ekleyip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Havuçları ve kerevizi temizleyin. Havucu halka, kerevizi kuşbaşı doğrayıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Arpacık soğanları temizleyin. Taze soğan ve sarmısağı ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, sarmısak, arpacık soğan ve taze soğanı kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca, karides, havuç, kereviz, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirip ocaktan alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.