Jump to content

Karidye Pilakisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

599908319975.jpg?600085070241121114044008

 

600 gram orta boy karides

Yeteri kadar su

Yarım çorba kaşığı sirke

Yarım demet maydanozun sap kısımları

2 adet havuç

1 adet küçük boy kereviz

8 adet arpacık soğan

5 dal taze soğan

2 diş sarmısak

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı zeytinyağı

 

Üzerine:

Dereotu ve limon dilimleri

 

Karidesleri bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, sirke ve maydanoz sapı ekleyip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Havuçları ve kerevizi temizleyin. Havucu halka, kerevizi kuşbaşı doğrayıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Arpacık soğanları temizleyin. Taze soğan ve sarmısağı ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, sarmısak, arpacık soğan ve taze soğanı kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca, karides, havuç, kereviz, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirip ocaktan alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...