Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 400 gram karides 750 gram mezgit veya uskumru 1 demet taze soğan 2 diş sarmısak Bir buçuk su bardağı galeta unu 2 adet yumurta 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, tuz, kimyon, karabiber Üzerine: 100 gram haşlanmış karides Kızartmak için: Sıvıyağ Karidesi haşlayın ve süzün. Ayıkladıktan sonra incecik kıyın ve yoğurma kabına alın. Filetosu çıkarılmış mezgit veya uskumruyu keskin bir bıçakla incecik kıyın ve karidesin üzerine katın. Kıyılmış taze soğan, rendelenmiş sarmısak, galeta unu, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi fazla ezmeden yoğurun. Cevizden iri parçalar koparın ve elinizde şekillendirip, bir yüzüne haşlanmış karides yerleştirin. Diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın.Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.