Jump to content

Sardalya Sarma


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

586751371109.jpg?587130299967121106041833

 

20 adet sardalya

20 adet asma yaprağı

1 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 adet kırmızı soğan

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 demet maydanoz, dereotu ve nane karışımı

Tuz, karabiber

 

Üzerine:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı balık suyu

 

Zeytinyağını bir tavaya alıp dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Sıcak suda 15 dakika bekletip, saplarını aldığınız kuşüzümünü ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sardalyaları temizleyip kılçıklarını çıkarın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin ve üzerine ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış sardalya koyun. İçine hazırladığınız harçtan yerleştirin ve sarma sarar gibi sarın. Kalan balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Sardalya sarmaları tencereye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı ile balık suyunu gezdirin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...