Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 7-8 adet küçük boy kabuklu midye 10 adet iç midye 2 adet haşlanmış ahtapot kolu 4-5 dilim haşlanmış kalamar 4-5 adet kum midyesi 10 adet karides 2 su bardağı baldo pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 6 adet büyük boy soğan 4-5 adet sivri biber 3 adet kırmızı kapya biber 1 çorba kaşığı kuşüzümü 3 su bardağı balık suyu 1 tutam safran Tuz, karabiber Dolmalık fıstığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıyılmış biberleri katıp, 1-2 dakika daha kavurun. 10 dakika sıcak suda bekletip, saplarını aldığınız kuşüzümünü ekleyin ve karıştırın. Haşladığınız pirinci katın ve tüm malzemeyi şöyle bir çevirdikten sonra bütün deniz ürünlerini, balık suyunu, safranı, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Hiç karıştırmadan soğumaya bırakın ve servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.