Jump to content

Deniz Mahsullü Pilav


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

580318628639.jpg?580828443175121106040802

 

7-8 adet küçük boy

kabuklu midye

10 adet iç midye

2 adet haşlanmış ahtapot kolu

4-5 dilim haşlanmış kalamar

4-5 adet kum midyesi

10 adet karides

2 su bardağı baldo pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

6 adet büyük boy soğan

4-5 adet sivri biber

3 adet kırmızı kapya biber

1 çorba kaşığı kuşüzümü

3 su bardağı balık suyu

1 tutam safran

Tuz, karabiber

 

Dolmalık fıstığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıyılmış biberleri katıp, 1-2 dakika daha kavurun. 10 dakika sıcak suda bekletip, saplarını aldığınız kuşüzümünü ekleyin ve karıştırın. Haşladığınız pirinci katın ve tüm malzemeyi şöyle bir çevirdikten sonra bütün deniz ürünlerini, balık suyunu, safranı, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Hiç karıştırmadan soğumaya bırakın ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...