Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 400 gram dilimlenmiş kalamar Yarım kg iri arpacık soğan Yarım su bardağı zeytinyağı 4 adet büyük boy rendelenmiş domates 2-3 diş dövülmüş sarmısak 1 kahve fincanı sek beyaz şarap Tuz, karabiber Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında, kısık ateşte 15 dakika soteleyin. Domatesi katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarmısak ve kalamarı ilave edip, şöyle bir çevirdikten sonra tuz ile karabiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yemeği güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın şarabı üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirip, fırından alın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.