Jump to content

Arpacık Soğanlı Kalamar


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

597092275683.jpg?597266841921121106043526

 

400 gram dilimlenmiş kalamar

Yarım kg iri arpacık soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

4 adet büyük boy

rendelenmiş domates

2-3 diş dövülmüş sarmısak

1 kahve fincanı sek beyaz şarap

Tuz, karabiber

 

Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında, kısık ateşte 15 dakika soteleyin. Domatesi katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarmısak ve kalamarı ilave edip, şöyle bir çevirdikten sonra tuz ile karabiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yemeği güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın şarabı üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirip, fırından alın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...