Jump to content

Pisi Orgaten


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

532108867278.jpg?532401797718121016024720

 

1 kg pisi balığı

2 su bardağı su, tuz

 

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

1 çay bardağı krema

1-2 adet defne yaprağı

Tuz, karabiber, pulbiber

 

Üzerine:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

 

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış balığı iri küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ve tuz ekleyin. 10 dakika haşlayın ve balığı kevgir yardımıyla suyun içinden alıp güveç kabına yerleştirin. Diğer taraftan yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyduğunuz tereyağında unu rengi dönene kadar kavurun. Kremayı ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Daha sonra 1 su bardağı balık haşladığınız sudan ekleyin. Defne yaprağı, tuz, karabiber ve pulbiber katın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Güveç kabındaki balığın üzerine boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...