Sidre Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 15, 2012 5 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 2 paket bitter çikolata (160 gram) 150 gram tereyağı ya da margarin 1’er paket vanilya ve kabartma tozu 2 su bardağı un 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Süslemek için: 2 adet portakalın suyu 1 çay bardağı kayısı reçeli 2 çorba kaşığı hindistancevizi Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata (40 gram) 2-3 dal nane Yumurta ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp kenara alın. Kalan tozşeker, su ve küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı bir tencereye alıp ocağa oturtun. Çikolatalar eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Daha önce hazırladığınız yumurtalı karışımla harmanlayın. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış minik kek kalıplarına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Minik kekleri servis tabağına alın. Portakal suyu ve tanelerini ayırdığınız kayısı reçelini karıştırıp üzerine gezdirin. Kekler suyunu çekince yarısını hindistancevizine yarısını rendelenmiş çikolataya bulayın. Kayısı reçeli tanelerini keklerin üzerine koyun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.