Jump to content

Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirin!..


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır.

 

Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız.

 

Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz;

 

Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var)

 

Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin.

 

Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin.

 

Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçen seyrettiğim bir programda yemeklere tuz yerine kereviz katılmasını önderdiler.Kerevizde tuz yerine geçermiş.Terimsel olarak anlatamayabilirim ama Kerevizin faydası saymakla bitmez zaten tuz katmak yerine kereviz kullanmak hem faydalı hem tuz kullanımını azaltıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...