Renan Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2012 Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır. Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız. Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz; Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var) Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin. Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin. Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Settled_stranger Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Katkim olsun.. Soya sos oneririm, kesinlikle tuza ihtiyac kalmaz.. Haa yok ben tuzsuz yapamam diyorsaniz, tamamen organic "sea salt" deniz tuzu olmali seciminiz.. Yapacaginizin her seyin daha da lezzetlendigini goreceksiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hak Aşığı Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 Geçen seyrettiğim bir programda yemeklere tuz yerine kereviz katılmasını önderdiler.Kerevizde tuz yerine geçermiş.Terimsel olarak anlatamayabilirim ama Kerevizin faydası saymakla bitmez zaten tuz katmak yerine kereviz kullanmak hem faydalı hem tuz kullanımını azaltıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duamsın Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 kereviz mükemmel faydalı bir gıda sevmememe rahmen ama tuzun yerine geçmeside ıhh dedirtti be canım bana ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2013 kerevizi pişmiş haliyle ben de sevmiyorum ama rendelenmiş kerevizle birlikte havuç veya yeşil elma veya ceviz az mayonez ve sarmısaklı yoğurtla gayet güzel meze tarzı oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.