Jump to content

Garnuturlu Patates Canaklari


sila1945
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

315682_443872615658824_1191533858_n.jpg

 

Garnatürlü Patates Çanakları

malzemeler:

5-6 adet patates

1 çorba kaşığı tereyağ

1/2 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 demet maydanoz

tuz, karabiber, pulbiber

1-2 adet havuç

1 su bardağı bezelye

5-6 adet kornişon turşu

2-3 çorba kaşığı mısır

1 su bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı mayonez

sarmısak

 

yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Bir kasede ezin. tereyağ, süt, biber salçası, ince kıyılmış maydonozu ve baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Garnitürü için; havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın. Bezelyeyi haşlayın. Bir kasede yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Havuçu, bezelyeyi, minik doğranmış kornişon turşuyu, mısırı ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında dinlenmiş patatesten cevizden büyük parçalar kopartın. Kase şeklini verin. Servis tabağına dizin. Garnitürlü yoğurtlu karışımdan paylaştırın. Üzerlerini maydonoz ile süsleyin.

afiyet olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...