sessiz nehir Oluşturma zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 22, 2012 Malzemeler: Hamuru: 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı şeker 1 paket toz maya (dr.Otker’in yeşil paketinden) isterseniz; 1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuz ılık su İç malzemesi: 750gr ıspanak 2-3 baş soğan 100gr beyaz peynir yarım çay bardağı sıvıyağ tuz, kırmızı tozbiber, karabiber Üzerine sürmek için: 2 çorba kaşığı tereyağ yada 40 gr margarin. Yapılışı: Un bir kabın içerisine boşaltılır. İçerisine toz maya, tuz ve şeker karıştırılır. Daha sonra özlü bir hamur elde edesiye kadar ara ara su ilave edilip sürekli yoğrulur. ( bu işlemi yaş mayadan yada kuru mayadan yapmak isterseniz, yarım su bardağı su ile şekeri vede mayayı bir kabın içerisinde önce mayalandırın sonra unla beraber yoğurun). Hamuru ılık ortamda iki misli kabarana kadar dinlendirin. Bu arada içini hazırlamak için. Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Soğanları doğrayalım. Sıvıyağda önce soğanları biraz şeffaf bir renk alana kadar kavuralım. Daha sonra ıspanakları ilave edip suyuynu salıp çekene kadar kavuralım. Tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberini ilave edin ve içinin biraz soğuması için bir kenara alın. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında açın. Yufkaların yarısına ıspanaklı harçtan koyun, diğer yarısına kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastırın. Katmerleri çok hafif yağlanmış (ilk seferinde 1 çay kaşığı yağ döküp peçete ile sildim. Bir daha da tavaya yağ koymadım.)teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirip pişen katmerleri sıcak iken tereyağı ile yağlayıp servis yapınız. Afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ıspanaknamık Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 tamam tamam çok güzel olmuş bu tarifi beğendim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SaRe. Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Boş kaymakla yoğurunca da harika oluyo paylaşım için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sarı_panter Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 gecen haftalarda o kadar çok yapmıştım ki 1 hafta boyunca ıspanaklı katmer yedim teşekkürler 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ıspanaknamık Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 .....:rofl: 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
clover Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 ıspanaklısı güzel olurmu bilmiyorum ama sare'nin bahsettiği çok güzel oluyor.katmer ıspanak ikilisi ne biliyim olmaz gibi. ıspanak bu her yere gelmez:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ıspanaknamık Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 her yer derken daha ne olsun şahane manzaraya baksana lezzetinden herkes memnun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 ıspanaklısı güzel olurmu bilmiyorum ama sare'nin bahsettiği çok güzel oluyor.katmer ıspanak ikilisi ne biliyim olmaz gibi. ıspanak bu her yere gelmez:) çok güzel olur tavsiye ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sarı_panter Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 evet ıspanaklı güzel oluyo semizotuyla falanda güzel oluyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
merthatun Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2012 bunun icine papates rendeleyincede güzel oluyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.