İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2012 MALZEMELER : - 1 adet orta boy kavanoz - kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil - 1 limon (dilimlenmiş) - yeteri kadar bal HAZIRLANIŞI : Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için. Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir. Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ALACAKARANLIK Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 ve sonra işe koşarak gidip gelin zaten ısıdan tutuşmaya başlarsınız:rofl: Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 çok güzel bir tarif acaba pekmezle de yapılabilir mi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sunrise Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 okula ise gec kalirsaniz mecbur kosacaksiniz ozaman cok guzel isinirsiniz:) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şanaa Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 biraz tatlı olmuş..benim için acılı bi tarif bekliyorum.malum acı biberde adeta uçuruyor adamı koşma ne ki... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
daley Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 taze zencefili hep kaynatarak kullanıyordum.sonra bal katıyordum. böyle daha pratik olacak. hemen yapıma girişiyorum.sağolasın inciselcim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İη¢ιѕєℓ Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2012 evet canım çok pratik kavanozdan çıkar hazırla,sürekli elinin altında.bende yapacagım mutlaka. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ELA NAZ Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2012 pekmezde insanın ısınmasını saglar..Bu tarifde cok faydalı..Ben zencefil karısımı bal yedıgımde bıle yanma hissi veriyor ınsanda..zencefılın tadı zaten cok acı,,baslı basına tuketılse bıle soguktan korunmaya bırebır gelır.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saglikliyasam Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Doğal takviye tavsiye ederim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 yarın zencefil alıp yapıyorum bu tarifiş aboneliğime alayım da unutmayayım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.