Jump to content

Soğuklardan Korunmak İçin Doğal Takviye


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

486215_498311483542589_1231377129_n.jpg

 

 

MALZEMELER :

 

- 1 adet orta boy kavanoz

- kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil

- 1 limon (dilimlenmiş)

- yeteri kadar bal

 

HAZIRLANIŞI :

 

Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.

 

Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.

 

Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir. Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

pekmezde insanın ısınmasını saglar..Bu tarifde cok faydalı..Ben zencefil karısımı bal yedıgımde bıle yanma hissi veriyor ınsanda..zencefılın tadı zaten cok acı,,baslı basına tuketılse bıle soguktan korunmaya bırebır gelır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...