Jump to content

Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

etli-tarhunlu-muceddere-pilavi_3389905f.jpg

 

50 gr pirinç

50 gr yeşil mercimek

50 gr dana kuşbaşı eti

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

1 dal taze tarhun otu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

 

Etli, tarhunlu müceddere pilavı:

Eti tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soteleyin. Pirinç ve mercimeği ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 15 dakika demlenmeye bırakın. Tuz ve ince kıyılmış tarhun otunu ekleyip karıştırın. Pilavı bir kaba aktarın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...