Jump to content

İncirli Çörek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

incirli-corek_37bf5a20.jpg

 

3 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1 kahve fincanı toz şeker

50 gr tereyağı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım paket yaş maya (20 gr)

Pudra şeker

İç harcı için

16 kuru incir

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı ceviz

 

İncirli çörek:

Yıkanmış incirleri küçük sos tenceresine alın. Üzerine süt ilave edip pişirin. İncirler iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çukur bir kaba unu aktarın. Ortasını havuz şeklinde açıp, yarım paket yaş ekmek mayası ve ılık sütü ilave edin. Parmak uçlarınızla mayayı eritin. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve toz şekeri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlak açıp ortasına bir incir ve ceviz yerleştirip yuvarlak şekilde kapatın (hamurun uçlarını ortaya doğru getirerek büzün). Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...