Jump to content

Diş Sağlığına Zararlı 10 Şey


asetilsalisilikasit
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Diş Sağlığına Zararlı 10 Şey

1. Kürdan kullanımı, yemeklerden sonra arada birikmiş yemek artıklarını temizlemek için diş ipi yerine kürdan kullanmak, dişler arası papil dediğimiz dişetinin ezilmesine ve burada boşluk oluşmasına neden olur bu yüzden her yemekten sonra oraya tekrardan yemek kaçmasına sebep olur.

 

2. Ağızdaki asit seviyesini çok fazla arttırabilecek gıdalar ve içecekler tüketmek.

 

3. Dişlerimizde ağrı olmamasının verdiği hisle ağzımızın sağlıklı olduğunu sanmak fakat gizli bir sürü tehlike olabilir, mutlaka 6 ayda bir herhangi bir problemimiz olmasa bile mutlaka diş hekimine gitmeliyiz.

 

4. Yanlış ve yetersiz süre diş fırçalamak çok fazla bastırarak fırçalamak dişlere ciddi zaralar verir, doğru fırçalama dairesel hareketlerle yapılan fırçalamadır ve süresi de önemlidir en az 2 dk. süreyle günde 2 defa yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır.

 

5. Diş sıkma ve diş gıcırdatma, bu zararlı alışkanlıklar stres ve yoğun iş temposunun yaşandığı zamanlarda edinilir. Zamanla dişlerde aşınmalar ve dişin cole dediğimiz boyun bölgesinde erimelere neden olur, dişlerde hassasiyetler başlar bu durum ciddiye alınıp hemen bir diş hekimine gidilmesi gerekir.

 

6. Dişlerin beyazlaması için bilinçsizce kullanılan beyazlatıcı ajanlar ve bir takım karbonatlı diş tozları diş minesine zarar verebilir. Diş beyazlatmanın dişlere zarar vermemesi için mutlaka diş hekimi kontrolünde yapılması gerekir.

 

7. Dişeti kanamasının ve ağız kokusunun ciddiye alınmaması ciddi sorunlara yol açabilir. Her iki belirti de hastalık habercisi olabilir. Ciddiye alınmayan dişeti kanaması diş kökünü çevrelen kemiğin erimesine ve dişin kaybına kadar gidebilir. Ağız kokusu sistemik bir hastalık yanında kötü durumdaki protez ve dolguların habercisidir.

 

8. Ağzımızdaki eski protez ve dolguların diş hekiminin önerisi doğrultusunda değiştirilmesi gerekir, ihmal edilmiş veya ertelenmiş dolgu ve protez yenilemeleri diş kayıplarına ve maddi olarak da kişiye yük getirebilir.

 

9. Kabuklu yemişler ve sert cisimleri dişlerle kırmaya ya da koparmaya çalışmak.

 

10. Diş bakımı ve ağrısı durumunda etrafımızdan duyduğumuz fakat doğruluğu olmayan yöntemler dişlere zarar verir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pedler Kadın Sağlığına Yararlı mı, Zararlı mı?...

      Pedler Kadın Sağlığına Yararlı mı, Zararlı mı?     İç çamaşırlarını temiz ve sıvılardan uzak tutmak amacıyla, ped kullanımı kadınlar arasında her gün daha da yaygınlaşıyor. Pedler aynı zamanda olası kötü kokuları da önleyerek genel anlamda daha fazla temizlik hissi veriyor. Ama… bunları kullanmak gerçekten sağlıklı mı? Yoksa bize daha çok zarar mı veriyor? Bu yazıda, bu tarz şüphelerin üzerine ışık tutacak, ve genital bölgelerimizi daha sağlıklı ve zararlı enfeksiyonlardan uzak tutmanın yol

      , Yer: Kadın Sağlığı

    • Akıl Sağlığına Zararlı 12 Alışkanlık

      Kendinizi nasıl hissettiğiniz gün içerisinde yaşadığınız küçük şeylere ve alışkanlıklarınıza bağlı olabilir! İşte akıl sağlığını etkileyen 12 alışkanlık...   Depresyon genellikle sevdiğimiz birinin ölümü, işsiz kalmak, maddi güçlükler gibi bizim kontrolümüzde olmayan faktörler nedeniyle ortaya çıkar. Fakat her gün yapılan küçük değişiklikler ruh halimizi düşündüğümüzden daha çok etkiliyor.   Sosyal medya alışkanlıkları, egzersiz rutini ve hatta yürüyüş biçimi bile içinizdeki mutluluğu

      , Yer: Ruh Sağlığı

    • Kadın Sağlığına Zararlı Kimyasallar...

      Yapılan bir araştırma, günde periyodik olarak abartmadan ortalama makyaj yapan bir kadının 515 kimyasalı üzerinde taşıdığını ortaya koydu. Uzmanlar ise bu kadar kimyasalın zamanla insan vücudunu yıpratacağını belirtiyor.   Ruj, oje, parfüm, deodorant, vücut losyonu, saç spreyi, fondöten gibi ürünlerin kimyasal analizini yapan yeni bir araştırma tüyler ürperten sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre bu malzemeler birçok kadın için günlük hayatın bir parçası olsa da sağlık açısından büyük bir r

      , Yer: Kadın Sağlığı

    • Çocuk Sağlığına Zararlı Teknolojiler

      Çocuk Sağlığına Zararlı Teknolojiler Cep telefonu, wireless internet ve evlerimizde olan telsiz telefon gibi cihazlar artık öyle bir hayatımıza girdi ki; bunlar yokken biz nasıl yaşıyorduk, nasıl işlerimizi hallediyorduk diye hayretle düşünürüz bazen. Ancak şunu da çok iyi bilmek gerekir ki; hayatta hiçbir şey bedava değildir. Ülkemizde cep telefonlarıyla 1990’ların ortasında tanıştık ve yeniliklere kolayca ayak uyduran bir toplum olarak onu çok benimsedik. İnternet ise o dönemlerde

      , Yer: Anne ve Bebek Sağlığı

×
×
  • Yeni Oluştur...