Jump to content

Fıstıklı Kurabiye


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

fistikli_kurabiye_tarifi.jpg

 

Malzemeler:

* 2 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)

* 7 yemek kaşığı şeker

* 1 paket margarin (yumuşamış)

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabarma tozu

* Aldığı kadar un

* Bir kase antep fıstığı

 

Hazırlanması:

* Yumurta ve margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

* Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını, şekeri ve margarini elinizle yoğurun.

* Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Gerektikçe biraz daha un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

* Hamurdan ceviz veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassılandırın ve önce yumurta beyazına ardından fıstığa batırarak yağlanmış tepsiye dizin.

* 175C de 15-20 dk pişirin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yer Fıstıklı Kurabiye

      115 gr tereyağı 125 gr esmer şeker 1 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 225 gr fıstık ezmesi 115 gr un 1 çay kaşığı karbonat 1 tutam tuz   Yer fıstıklı kurabiye: Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağı ve şekeri büyük bir cam kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Başka bir kasede yumurta ve vanilyayı çırpın. Tereyağlı karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstık ezmesi, un, karbonat ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe parçalar

      , Yer: Hamur İşleri

    • Antep Fıstıklı Üçgen Kurabiye

      200 gr tereyağı 90 gr pudra şekeri 250 gr un 50 gr kakao üzeri için 50 gr iri çekilmiş Antep fıstığı   Antep fıstıklı üçgen kurabiye: Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapında sığ bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt konmuş tepsiye elinizle bastırarak yayın. üzerine iri çekilmiş Antep fıstığını serpip elinizle hafifçe bastırın. Bıçakla 16 eşit

      , Yer: Hamur İşleri

    • Antep Fıstıklı ve Portakal Glazürlü Kurabiye

      1 yumurta 100 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 225 gr un 50 gr buğday nişastası 1 çay kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil Yarım su bardağı file Antep fıstığı 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım su bardağı kuru üzüm üzeri için 1/3 su bardağı portakal suyu 200 gr pudra şekeri 1 çay bardağı file Antep fıstığı   Antep fıstıklı ve portakal glazürlü kurabiye: Tereyağı ve toz şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. üz

      , Yer: Hamur İşleri

    • Çam Fıstıklı Kurabiye

      Yarım su bardağı çam fıstığı 2 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik 100 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Yarımsu bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir 1.5 su bardağı un Tuz üzeri için 1 yumurta akı çam fıstığı   Çam fıstıklı kurabiye: çam fıstıklarını mutfak robotunda ezerek ufalayın. Tereyağını hamur yoğurma kabına alıpmikserle çırpın. Tuz ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş beyaz peynir, çam fıstığı, kekik ve un ekleyip yoğurun. Hamuru hafi

      , Yer: Hamur İşleri

    • Parça Çikolatalı ve Fıstıklı Kurabiye

      250 gr fıstık ezmesi 70 gr bitter çikolata 50 gr un 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 yumurta 100 gr parça çikolata   Parça çikolatalı ve fıstıklı kurabiye: Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yer fıstığı ezmesi ile karıştırın ve geniş bir kaba aktarın. Un, şeker, yumurtayı ekleyerek yoğurun. Parça çikolataları ilave edip karıştırın. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...