Domatesli Makarna
-
Benzer Konular
-
Kestane Mantarlı ve Kuru Domatesli Makarna
Makarna hamuru Kestane mantarı 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kestane mantarlı ve kuru domatesli makarna: Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları 3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Bu arada nemli bir bezle sildiğiniz kestane mantarlarını dilimleyin. 2 diş sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, Yer: Makarnalar
-
Patlıcanlı ve Kiraz Domatesli Makarna
250 gr burgu makarna 1 patlıcan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 300 gr kiraz domates 1 yemek kaşığı balzamik sirke Fesleğen yaprakları Patlıcanlı ve kiraz domatesli makarna: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanı yıkayıp küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile harmanlayın. Sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip fırın tepsisine aktarın ve 10 dakika pişirin. Domatesleri, sirkeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Bu arada makarnayı kaynayan tuzlu suda hafifçe yumuşay, Yer: Makarnalar
-
Domatesli ve Bamyalı Fırın Makarna
1 paket penne makarna 500 gr bamya 2 çay bardağı domates püresi 200 gr kiraz domates 2 salçalık kırmızıbiber 1 sivri biber 3 diş sarımsak Yarım limonun suyu 2/3 çay bardağı zeytinyağı 250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri 150 gr gravyer peyniri Tuz Karabiber Fesleğen Domatesli ve bamyalı fırın makarna: Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın. üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip harmanlayın. Tavaya kalan zeytinyağını ekleyip ısıtın. ü, Yer: Makarnalar
-
Naneli Domatesli Makarna
1 paket (tercihen küçük boy) makarna 2 çorba kaşığı nane 1 kutu domates püresi 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, tane karabiber Makarnayı dilediğiniz kıvamda haşlayın ve suyunu dökmeden tencerede bekletin. Domates püresini, naneyi, zeytinyağını, tuz ile çekilmiş karabiberi büyükçe ve çukur bir tavaya alıp, orta ateşte pişirin. Daha sonra makarnayı süzüp, kaynar sosun içine atın ve iyice karıştırıp servis yapın., Yer: Makarnalar
-
Buğdaylı Ve Kuru Domatesli Makarna
1 su bardağı aşurelik buğday 1 paket arzunuza göre makarna 10 adet kuru domates Yarım çay bardağı zeytinyağı 200 gram kıyma Yarım demet taze soğan Yeteri kadar su Tuz, karabiber, kimyon Akşamdan ıslattığınız aşurelik buğdayı, üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle haşlayıp süzün. Kuru domatesleri ikiye bölüp zeytinyağında birkaç saat bekletin. Makarnayı üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alın ve suyunu salıp yen, Yer: Makarnalar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.