Jump to content

Acılı Ezme Tarifi


saphire
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Acılı Ezme İçin Gerekli Malzemeler

 

domates

biber

sarımsak

isot

ince çekilmiş pul biber

tuz

nar eksisi

zeytin yağı

 

Domatesleri soyup, sarımsakları da soyup,biberin içini de çıkarıp robattan geçiririm. Bu üç karışım birbirleriyle çok güzel harmanlanacaktır. Bu şeklide görüntüsü bile yetiyor. Her neyse bu üç karışımın içine zeytin yağını eklerim.ardından isot koyup,ince çekilmiş pul biberini de ekliyorum,tuzu da ekleyip birbirleriyle iyice harmanlıyorum kırmızı yeşil bir karışım elde ediyorum. En son da bir servis tabağına alıp üzerine nar eksi ile süslüyorum.

 

Bu acılı ezmeyi herkes yiyemez. Acıyı seven sevdiklerinize ikram ederseniz daha güzel sonuçlar alırsınız.Bu acılı ezmeleri kebapla,tavuk yemeğiyle,özel sofralarda,meze olarak da çok rahat kullanabileceğiniz bir ezme tarifidir.Acı seven herkesin sizden bir kez daha isteyebileceği bir ezme şimdiden size ve sevdiklerinize afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...