Sidre Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2012 1 kg yufka 300 gr kıyma 100 gr margarin 3 ortaboy soğan Dolmalık fıstık Kuş üzümü Tuz-Karabiber Maydonoz Sosu için: 3 yumurta 1 şişe maden suyu Üzerine çörekotu Yapılışı: Soğanlar küçük küçük doğranır yağda kavrulmaya başlanır sonra içine kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir tuz ve karabiber eklenir biraz daha karıştırıldıktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü ve maydonoz eklenir 5 dk daha karıştırıldıktan sonra altı kapatılır.. 3 yumurta kırılır içine maden suyu ve istenirse az tuz eklenir.. Yufkalardan biri düzgünce serilip fırça yardımıyla sos her tarafına sürülür üstüne bir yufka daha serilir ve sostan yine sürülür.. Ortadan bıçakla ikiye bölünen yufkanın düz tarafına hazırladığımız kıyma karışımından eşit miktarda dökelim ve rulo haline getirelim.Ve yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizilir.. Yufkalar bitene dek aynı işlem yapılır..Kalan sos böreğin üstüne fırçayla sürülür ve çörekotu serpilir.Afiyet olsun. Sidre Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.