sessiz nehir Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2013 2 1/2 (325gr) bardak un 1 1/2 kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 120 gr tereyağ soğuk küp küp kesilmiş 3/4 bardak (130ml) süt 1 yumurta Üstüne sürmek için, 1 çorba kaşığı sütle çırpılmış 1 yumurta Önce fırını 205 dereceye getirip ısıtın. Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kapta çırpın. Küp küp doğranmış tereyağı una ilave edin, ufalanmış ekmek görüntüsü elde edene kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Küçük bir kasede sütü ve yumurtayı çırpın, tereyağlı una ilave edin, malzemeler ıslak bir hamur alana kadar karıştırın. Düz bir zemine biraz un serpip hamuru hafifçe yoğurun. (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa un ilave edebilirsiniz.) Hamuru 1.25 cm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kesiciyle kesebilirsiniz veya benim yaptığım gibi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verebilirsiniz. Kesidiğiniz veya kopardığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Son olarak sütle çırpılmış yumurtayı parçaların üzerine sürüp fırına verin. 10- 15 dakika üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim. Eğer daha sonra yiyecekseniz yemeden önce ısıtırsanız yeni pişmiş gibi olur. orjinal hali de bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Visall Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2013 Kurabiyeye benziyor bu?.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.