sessiz nehir Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2013 Portakallar dolapta kötü olmaya başlamışsa yıkayıp kabuklarıyla birlkte rendeleyin İçine bir su bardağı toz şeker de ekleyip poşetleyerek buzluğa koyabilirsiniz kurabiye yapacağınız zaman buzluktan hazır çıkartırsınız yazın portakallı kurabiye için ideal. Her zaman hazırda portakal rendesi olmayabilir. Bu durumda kabuklarıyla birlikte rendelenmiş 1adet portakal akşamdan 1 su bardağı tozşekerle ıslatılır. 1 su bardağından biraz az sıvıyağ 5 su bardağı una yedirilir. Bir adet yumurtanın sarısı içine 1 paket kabartma tozu da bu karışımdaki yerini alır. üzeri için yumurta akı yarım çay bardağı toz şeker veya kırılmış fındık Yumuşak bir hamur yapılır ve ceviz büyüklüğünde hamurlar avuç içinde yuvarlanır Önce yumurtanın akına ardından toz şekere ya da fındık kırıklarına batırılarak fırında kızarana kadar pişirilir… Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Portakali ve kabugunun verdigi tadi cok seviyorum.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 bugün yaptım ama bunu değil daha önce eklediğim bir tarif vardı onu yaptım yakın olsak sana da getirirdim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
omerrr Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 1adet portakal akşamdan 1 su bardağı toz şekerle ıslatılır burayı anlayamadım portakal rendelenip toz şeker karıştırıp sabaha kadar beklicekmi peyunyacığım tarifi denemek istiyorum da 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 bugün yaptım ama bunu değil daha önce eklediğim bir tarif vardı onu yaptım yakın olsak sana da getirirdim:) Ah yakin olaydiniz, cay yapiverirdim size, mis gibi bir gun gecirirdik.... cay, kahve,borek ve lezzetli bir shbet, daha ne olsun! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2013 evet ömer portakalı kabuğuyla tamamen rendeliyorsun ya da rondoda filan çekersin istersen kabuğunu rendele diğer kısmını da rondodan geçir daha rahat olur şekeri ekle şeker hem erir hem portakalı yumuşatır ertesi gün de kurabiyeni yapıp afiyetle yersin:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ercü Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 kabuğu acı olmaz mı biraz şekerle kabuk pişse mi acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 kabuğu acı olmaz mı biraz şekerle kabuk pişse mi acaba zaten şekerle bekletiliyor ya acılığı kalmaz portakal kabuğu ve portakalın tümü rendeleniyor şeker eklenip 1 gün dolapta bekletiliyor. ben bekletmeden yaptım evet baya bir keskin ama o tarif başkaydı bu tarif bana daha makul geldi sonra da bunu deneyeceğim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
omerrr Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2013 ben yaptım yedim beğendim tavsiye ederim petunyacım teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2013 ben yaptım yedim beğendim tavsiye ederim petunyacım teşekkür ederim afiyet bal şeker olsun ben de kurabiyelerim bitsin yapacağım korkmadan;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.