Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2013 Malzemeler: Krep için: 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt yarım su bardağı un bir çimdik tuz tavayı yağlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı Peynirli biberli yumurta için: 4 adet yumurta 1 adet kırmızı etli biber 1 adet yeşil köy biberi 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı değirmen karabiber Yapılışı: Krep malzemelerini derin bir kapta pürün kalmayıncaya kadar çırpın. Tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın ve 1 kepçe krep hamuru dökün. Krepin kenarları koyulaşmaya başlayıp üzerinde minik gözenekler oluşunca diğer tarafını çevirin. Diğer tarafı da pişince geniş bir tabağa alın ve 2. Krepe de aynı işlemi uygulayın. Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Krepleri hazırladığınız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek biberleri soteleyin. Biberlerin üzerine elinizle ezdiğiniz beyaz peyniri ve 4 adet yumurtayı ilave ederek karıştırarak pişirin. Yumurta istediğiniz kıvamda pişince yarısını krepin ortasına alın ve kenarlarını fotoğraftaki gibi katlayın. Diğer krepe de aynı işlemi uygulayarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.