Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2013 Malzemeler: 2 su bardağı siyah pirinç 6 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı tereyağı 1,5 adet et ya da tavuk bulyon Pirinçleri ıslatmak için ayrıca kaynar su Yapılışı: Pirinçleri derin bir kapa alıp üzerine kaynattığınız suyu ve 1 çimdik tuz ilave edin. Pirinçleri 1 saat kadar suda bekletin. Dinlendirdiğiniz pirinçleri süzün. 1 su yıkayın ve süzülmeye bırakın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinçleri üzerine ekleyip 5-6 dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavrulan pirinçlere sıcak suyu ve bulyonları ekleyip bulyonlar eriyinceye kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. (suyunu arada kontrol edin, çekerse eklemenize gerek yok) Suyunu çekip göz göz olan pilavı ocaktan alın. Kapağını açıp kağıt havlu serin ve kapatarak 15 dakika dinlendirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.