Jump to content

Kuzu Etli Ayva Dolması


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kuzu-etli-ayva-dolmasi_22d7d1e4.jpg

 

2 ayva

Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 soğan

2 yemek kaşığı çam fıstığı

Yarım çay kaşığı yenibahar

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pul biber

1/5 demet ince kıyılmış maydanoz

1 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı su

 

Kuzu etli ayva dolması:

Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Çam fıstığı ekleyip hafif kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kuzu etini ekleyip karıştırın. Kuzu eti hafif pişinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ilave edin. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısmı çıkarın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Fırın kabına dizin. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın alüminyum folyoyu kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis tabağına alın. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...