Jump to content

Pazılı ve Narlı Bonfile


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pazili-ve-narli-bonfile_bec8360c.jpg

 

4 parça bonfile

1 arpacık soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 soğan

1 demet pazı

1.5 su bardağı arpa şehriye

2 su bardağı su

3/4 su bardağı et suyu

Taze kekik

Taze biberiye

¾ su bardağı nar tanesi

Tuz

Karabiber

 

Pazılı ve narlı bonfile:

Zeytinyağının yarısı, doğranmış arpacık soğan, taze biberiye, taze kekik ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Etleri ekleyip harmanlayın ve üzerini kapatarak en az 2 saat buzdolabında bekletin. Pazı yapraklarını yıkayıp kalın damarlarını çıkartın ve doğrayın. Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Arpa şehriyeyi ekleyip 1 dakika kavurun. Sıcak su ve et suyunu ekleyip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Doğradığınız pazıları, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Bonfileleri ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına pilavı yayın. Üzerine bonfileleri yerleştirin. Nar tanesi serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...