Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 1.5 paket yulaflı bisküvi 100 gr eritilmiş tereyağı 1 çay kaşığı tarçın Ara dolgusu için 400 gr labne peyniri 200 ml krema 4 yaprak jelatin 2 çay bardağı pudra şeker 1 paket damla sakızlı vanilya Üzeri için 4 ayva 2 su bardağı toz şeker 1 yaprak jelatin Ayvalı cheesecake: Yulaflı bisküviyi un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ve tarçını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip üzerine malzemeyi ekleyerek yayın ve bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Jelatin yapraklarının üzerine biraz su ekleyip erimesini sağlayın. Su ile birlikte eriyen jelatinleri cezveye alıp iyice eriyinceye kadar ocakta karıştırarak eritin ve ocaktan alın. Derin bir kaseye labne peyniri ve pudra şekeri ekleyip mikser ile çırpın. Kremayı ve damla sakızlı vanilyayı ekleyip 4-5 dakika çırpın. Son olarak jelatini de ilave edin. İyice çırptıktan sonra soğuyan cheesecake tabanının üzerine ilave edip yayın. Ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdekli kısmı çıkarın. Tencereye ayvayı, kabuklarını ve çekirdeklerini alın. Üzerini geçmeyecek kadar jelatinli su ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Ayvalar iyice yumuşayınca şekeri ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Kabukları ve çekirdekleri tencereden çıkarıp püre haline gelinc ye kadar el blenderinden geçirin. Cheesecake’in üzerine yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün dilimleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.