Jump to content

Fırında Cevizli ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

firinda-cevizli-ve-peynir-soslu-ayva-tatlisi_a53e85cd.jpg

 

3 ayva

20 gr tereyağı

200 gr labne peyniri

1 çay bardağı esmer şeker

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı portakal suyu

2 yemek kaşığı bal

1 çay bardağı kuru üzüm

1 limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay kaşığı tarçın

 

Üzeri için

Çırpılmış krem şanti

 

Fırında cevizli ve peynir soslu ayva tatlısı:

Ayvaları yıkayıp ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Eritilmiş tereyağını, balı ve portakal suyunu karıştırın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın kabına alın. Üzerine ballı karışımı gezdirin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika (ezilmeyecek şekilde) pişirin. Peyniri, şekeri, tarçını, cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız ayvaların üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Krem şanti ile süsleyin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...