Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 3 ayva 20 gr tereyağı 200 gr labne peyniri 1 çay bardağı esmer şeker 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı kuru üzüm 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için Çırpılmış krem şanti Fırında cevizli ve peynir soslu ayva tatlısı: Ayvaları yıkayıp ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Eritilmiş tereyağını, balı ve portakal suyunu karıştırın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın kabına alın. Üzerine ballı karışımı gezdirin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika (ezilmeyecek şekilde) pişirin. Peyniri, şekeri, tarçını, cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız ayvaların üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Krem şanti ile süsleyin. Servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.