Ayvalı Kek
-
Benzer Konular
-
Ayvalı Tart
Aromatik tadı ve kendine özgü kokusuyla ayva pek çok tatlıda ve yemekte kullanılabilen bir sonbahar meyvesidir. A ve C vitamini deposu olan bu meyve protein bakımından da zengindir. Ayva, meyve olarak tüketilebileceği gibi Türk mutfağında tatlı ve pastalarda farklı lezzetler oluşturmak için de kullanılır. Mayhoş bir tada sahip olan ayva ile yapılabilecek tart son derece lezzetlidir. Ayvalı Tart Hamuru için: 2 su bardağı un 1 çay bardağı pudra şekeri 2 tane yumurta 125 gr, Yer: Hamur İşleri
-
Ayvalı Kek
Çayın yanında ikramlık olarak sunulabilecek oldukça lezzetli bir keklerden biri de ayvalı kektir. Böyle zamanların vazgeçilmez ürünü kek, kış aylarının sağlıklı meyvesi ayva ile birleşince ortaya lezzetli bir kek tarifi çıkar. Ayvalı kek kolay ve kısa sürede hazırlanabilen bir hamur işi tatlıdır. Malzemeler 4 tane yumurta 2 su bardağı toz şeker 2-2,5 su bardağı kadar un 100 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı olarak başka kuruyemiş ç, Yer: Kek & Pastalar
-
Ayvalı Pilav-1
-2 adet ayva -2 su bardağı pirinç -2 yemek kaşığı margarin -Yarım limonun suyu -Tuz -Pirinci yıkayın ve nişasta kokusu gidene kadar ılık suda bekletin. -Ayvaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük küpler halinde doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. -Bir tencerede margarini eritin. -Üzerine pirinçleri ve ayvaları ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. -Bu süre sonunda 2 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. -Pirinç suyunu çeken, Yer: Pilavlar
-
Ayvalı Tart
Hamuru için 30 gr tereyağı 1 kahve fincanı ayçiçek yağı 1 kahve fincanı toz şeker 1 yumurta 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Krema için 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yumurta 2 yemek kaşığı labne peyniri üzeri için 2 ayva 1 su bardağı su Tarçın Ayvalı tart: Tereyağı, toz şeker, kabartma tozu, yumurta, ayçiçek yağı ve tuzu ekleyer, Yer: Kek & Pastalar
-
Ayvalı ve Narlı Köfte Yemeği
500 gr dana kıyma 1 soğan 1 su bardağı ince bulgur Kırmızı pul biber 1 ayva 1 yemek kaşığı biber salçası 40 gr tereyağı 1 soğan 300 gr haşlanmış nohut Yarım litre kaynar su Ceviz içi Tuz Nar taneleri Ayvalı ve narlı köfte yemeği: Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdek, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.