Jump to content

Ayvalı Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ayvali-kek_77730be1.jpg

 

3 orta boy ayva

Üzeri için

2/3 su bardağı esmer şeker

100 gr tereyağı

Kek için

2/3 su bardağı un

3 yumurta

2/3 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı limon suyu

1 paket vanilya

 

Ayvalı kek:

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısını, toz şeker ve limon suyu ile iyice çırpın. Üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurta akını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına margarin sürün. Tereyağlı şekeri aktarın. Soğumaya bırakın. Üzerine ayva dilimlerini dizin. Hazırladığınız kek malzemesini üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Ayvalı Tart

      Aromatik tadı ve kendine özgü kokusuyla ayva pek çok tatlıda ve yemekte kullanılabilen bir sonbahar meyvesidir. A ve C vitamini deposu olan bu meyve protein bakımından da zengindir. Ayva, meyve olarak tüketilebileceği gibi Türk mutfağında tatlı ve pastalarda farklı lezzetler oluşturmak için de kullanılır. Mayhoş bir tada sahip olan ayva ile yapılabilecek tart son derece lezzetlidir.     Ayvalı Tart     Hamuru için:     2 su bardağı un 1 çay bardağı pudra şekeri 2 tane yumurta 125 gr

      , Yer: Hamur İşleri

    • Ayvalı Kek

      Çayın yanında ikramlık olarak sunulabilecek oldukça lezzetli bir keklerden biri de ayvalı kektir. Böyle zamanların vazgeçilmez ürünü kek, kış aylarının sağlıklı meyvesi ayva ile birleşince ortaya lezzetli bir kek tarifi çıkar. Ayvalı kek kolay ve kısa sürede hazırlanabilen bir hamur işi tatlıdır.     Malzemeler     4 tane yumurta 2 su bardağı toz şeker 2-2,5 su bardağı kadar un 100 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı olarak başka kuruyemiş ç

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Ayvalı Pilav-1

      -2 adet ayva -2 su bardağı pirinç -2 yemek kaşığı margarin -Yarım limonun suyu -Tuz -Pirinci yıkayın ve nişasta kokusu gidene kadar ılık suda bekletin. -Ayvaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük küpler halinde doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. -Bir tencerede margarini eritin. -Üzerine pirinçleri ve ayvaları ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. -Bu süre sonunda 2 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. -Pirinç suyunu çeken

      , Yer: Pilavlar

    • Ayvalı Tart

      Hamuru için 30 gr tereyağı 1 kahve fincanı ayçiçek yağı 1 kahve fincanı toz şeker 1 yumurta 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Krema için 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yumurta 2 yemek kaşığı labne peyniri üzeri için 2 ayva 1 su bardağı su Tarçın   Ayvalı tart: Tereyağı, toz şeker, kabartma tozu, yumurta, ayçiçek yağı ve tuzu ekleyer

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Ayvalı ve Narlı Köfte Yemeği

      500 gr dana kıyma 1 soğan 1 su bardağı ince bulgur Kırmızı pul biber 1 ayva 1 yemek kaşığı biber salçası 40 gr tereyağı 1 soğan 300 gr haşlanmış nohut Yarım litre kaynar su Ceviz içi Tuz Nar taneleri   Ayvalı ve narlı köfte yemeği: Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdek

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...