sessiz nehir Oluşturma zamanı: Ocak 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 22, 2013 MALZEMELER: 600 gr. haslamalik et 3 buyuk patates 2 iri havuc 1 kuru sogan sicak su 2 yumurta sarisi 2 limon suyu 1 yemek kasigi un (ne tepeleme ne silme) tuz karabiber YAPILISI: Yemegimizin iki asamasi var. Vakit aliyor diye gozunuz korkmasin yapimi cok basit. İlk aşama Iri parcalar halindeki haslamalik eti guzelce yikayip orta boy bir tencereye yerlestiriyoruz. Etlerin uzerine 1 lt. kaynar su (kaynar olmasi onemli) dokuyoruz ve tencereyi ocaga aliyoruz. Harli atese aliyoruz su fokurdayana dek. Kopukler olusursa aliyoruz. Kuru sogani soyup fokurdamakta olan tencereye ilave ediyoruz ve ocagin altini kisip en az 1 saat pisiriyoruz. Ocagi kapattiktan sonra kuru sogani tencereden cikarip çöpe atiyoruz. İkinci aşama Pismis et parcalarini tencereden cikarip daha buyuk bir tencereye yerlestiriyoruz. Et suyunu suzerek etlerin ustune aliyoruz. Patatesleri iri parcalar halinde dogruyoruz. Havuclari daha kucuk dogruyoruz. Dogradigimiz patates ve havuclari da tencereye ekliyoruz. Etlerin ve sebzelerin ustunu gecene dek et suyunun ustune sicak su ilave ediyoruz. Yaklasik 20 dk. pisiriyoruz. Onlar piserken 2 yumurtanin sarilarini ayiriyoruz. Hic beyazi kalmamali. Iki limonun da suyunu sikiyoruz ve yumurta sarilariyla beraber cirpiyoruz. Bu karisima 1 yemek kasigi unu koyup karistiriyoruz tel cirpiciyla. Tencereden kepceyle su alip terbiyeyi ilitiyoruz. Ilittigimiz terbiyeyi karistirarak tencereye ilave edip 5-6 dakika pisiriyoruz. En son tuz ve az karabiberi atmayi unutmuyoruz. bugün yaptım havuç eklemedim et ve patatesleri iri parçalar halinde ekledim ve terbiye malzemelerini de yarım yaptım çünkü malzemem daha az çok güzel oldu tavsiye ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.