Jump to content

Pekmez Helvası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pekmez-helvasi_b7ead308.jpg

 

125 gr tereyağı

2 su bardağı un

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1.5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 çay bardağı üzüm pekmezi

2/3 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için

Fındık

 

Pekmez helvası:

Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Zeytinyağı ve unu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. Ceviz ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Su, pekmez, vanilya ve şekeri bir kasede karıştırıp kavurduğunuz una ekleyin ve hızlıca karıştırın. 5 dakika pişirin ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Karışımdan parçalar alıp tezgahta düzleştirin ve çiçek şekilli kurabiye kalıbı ile keserek servis tabağına dizin. Ortalarına fındık batırıp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pekmez Soslu İrmik Helvası

      Yarım kg irmik Yarım litre süt Yarım litre su Yarım kg tozşeker 250 gram tereyağı 100 gram dolmalık fıstık   Üzerine: Pekmez ve tarçın   Servis için: Vanilyalı dondurma   Süt, su ve tozşekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ekleyip, irmik renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İrmik koyulaşınca, bir tarafta

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Pekmez Helvası 1

      Malzemeler     5 su bardağı su 1 su bardağı pekmez( Dut, üzüm ya da keçiboynuzu ( harnup) pekmezi ) 1 su bardağı buğday nişastası 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Yapılışı 1- Derin bir kapta çırpma teli yardımıyla, nişastayı, 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve pürüzsüz bir kıvama getirin. 2- Ardından kalan 4 su bardağı suyu, pekmezi ve şekeri ilave edin.Karıştırın.   3- Bu karışımı bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvam

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...