Pekmez Helvası
-
Benzer Konular
-
Pekmez Soslu İrmik Helvası
Yarım kg irmik Yarım litre süt Yarım litre su Yarım kg tozşeker 250 gram tereyağı 100 gram dolmalık fıstık Üzerine: Pekmez ve tarçın Servis için: Vanilyalı dondurma Süt, su ve tozşekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ekleyip, irmik renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İrmik koyulaşınca, bir tarafta, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Pekmez Helvası 1
Malzemeler 5 su bardağı su 1 su bardağı pekmez( Dut, üzüm ya da keçiboynuzu ( harnup) pekmezi ) 1 su bardağı buğday nişastası 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Yapılışı 1- Derin bir kapta çırpma teli yardımıyla, nişastayı, 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve pürüzsüz bir kıvama getirin. 2- Ardından kalan 4 su bardağı suyu, pekmezi ve şekeri ilave edin.Karıştırın. 3- Bu karışımı bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvam, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.