Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 1 orta boy karnabahar 1 baş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Taze çekilmiş karabiber Fırında sarımsaklı karnabahar: Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Sos tenceresinde su kaynatın. Sarımsak dişlerini ekleyip 15 saniye kadar kaynattıktan sonra çıkartın ve kabuklarını soyun. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Karnabaharı küçük parçalara bölüp sarımsaklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber gezdirip karnabahar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bir kasede kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları harmanlayın. Sebzeleri içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.