Jump to content

Fırında Sarımsaklı Karnabahar


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

firinda-sarimsakli-karnabahar_710284ab.jpg

 

1 orta boy karnabahar

1 baş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz

4 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı limon suyu

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

 

Fırında sarımsaklı karnabahar:

Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Sos tenceresinde su kaynatın. Sarımsak dişlerini ekleyip 15 saniye kadar kaynattıktan sonra çıkartın ve kabuklarını soyun. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Karnabaharı küçük parçalara bölüp sarımsaklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber gezdirip karnabahar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bir kasede kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları harmanlayın. Sebzeleri içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...