Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 4~6 pırasa 1 kırmızıbiber 1 sarı biber 1 diş sarımsak (küp doğranmış) Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 defne yaprağı 1 su bardağı sebze suyu 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz Tuz Biberli pırasa kavurma: Pırasaların uç kısımlarını kesin ve soğuk suyla yıkayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Küp doğranmış sarımsak ve pırasaları ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. İnce doğranmış biberleri de ekleyerek 3-4 dakika sotelemeye devam edin. Şeker, kekik yaprakları, defne yaprağı, tuz ve sebze suyunu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40-45 dakika pişirmeye devam edin. Pırasalar yumuşayınca servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak ya da ılık servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.